Hoofdpagina

 

 

Pand Lechner is "omgevallen"!
Gebruikte bronnen:
L1 nieuws - De Limburger - uitspraken omwonenden
Foto's:
Studio ForTekst - Charlotte Ruijs - Ton Hensen

Sinds 3 september 2007 kwam er steeds meer gruis naar beneden en begon de achtermuur te wankelen. In overleg met de autoriteiten is toen besloten de veiligheid voorrang te geven en het proces van instorten een duwtje te geven. Toevallig hadden ze daar een machtige machine voor. Dit verhaal is door omwonenden tot ons gekomen en nog niet officieel bevestigd.

Hoe reageerde de schrijvende pers:

Monumentaal pand Roermond verloren gegaan.
Bron: L1 Nieuws 04-09-2007

Een monumentaal pand aan de Neerstraat in het centrum van Roermond is verloren gegaan. Het pand stond op instorten na werkzaamheden, en werd daarom versneld gesloopt. Tijdens de sloop is het alsnog 'gecontroleerd' ingestort.

In de buurt van het pand wordt gewerkt aan de renovatie van de Steenen Trappen, een ander monumentaal gebouw. Naast de renovatie hiervan wordt een flatgebouw in de buurt gerenoveerd en wordt ook nieuwbouw gepleegd. Hiervoor zijn er op de Neerstraat al verschillende panden gesloopt. Geprobeerd werd het gemeentelijk monument te behouden, maar dat is dus niet gelukt. Inmiddels is besloten dat de voorgevel van het pand wordt herbouwd.

 

 

Beluister berichtgeving L1 radio

 

Monumentaal pand Neerstraat Roermond ingestort

Bron: De Limburger
Gepubliceerd op 04 september 2007, 12:37
Laatst bijgewerkt op 04 september 2007, 13:24


Het monumentale pand aan de Neerstraat 27 in Roermond is dinsdagmiddag rond half één uit voorzorg omgeduwd. Aannemersbedrijf Laudy heeft het pand bewust naar beneden gehaald, omdat het gebouw op instorten stond en gevaar voor de omgeving opleverde. Het personeel van de aangrenzende boekhandel Boom is geëvacueerd. Rond elf uur ontdekten bouwvakkers dat het vrijstaande pand op kiepen stond. Vervolgens werd de straat grotendeels afgezet omdat het winkelend publiek anders gevaar liep. Laudy zegt vanochtend 'reguliere graafwerkzaamheden' rondom het gemeentelijke monument te hebben uitgevoerd. Het was de bedoeling dat het pand juist gespaard zou blijven binnen renovatieproject Steenen Trappen.

 

Lees hier reactie Stichting Ruimte...........