VI Beeldje van Maria Magdalena:


Jan van Steffeswert heeft ca 1525 een mooi beeldje gemaakt van Maria Magdalena:


Maria Magdalena
Jan van Steffeswert (ca.1460-ca.1530)
Ca. 1525. Gepolychromeerd notenhout, H 28,5 cm, B 25,5 cm, D 12,5 cm
Gesigneerd: IAN en meesterteken (doorsneden driehoek met een ster of punt in onderste veld, getopt door een kruisje). Bonnefantenmuseum, Maastricht

Hypothese:
Is dit beeldje in Roermond gemaakt?
In het atelier van Jan van Ool (waarschijnlijk identiek aan Jan van Elsoo en Jan van Steffeswert?) dat vanaf 1490 drie generaties lang in de Minderbroederstraat gevestigd was?
NB bij de relikwieën-toren van de Minderbroederskerk waar hoogstwaarschijnlijk de vlecht van Maria Magdalena bewaard werd….

De meeste beelden van Jan van Steffensweert zijn gevonden binnen een bepaalde cirkel rondom Roermond, en het ligt dan ook voor de hand dat zij in Roermond zijn gemaakt.
Inderdaad is er juist in die zelfde gezochte periode een werkplaats hier in Roermond (in de Minderbroederstraat) en wel die van Jan van Ool….
Dit beeldje bevat het meesterteken van Jan van Steffeswert, en in het geval dat we ooit zouden kunnen bewijzen dat het beeldje inderdaad in Roermond gemaakt is, zou dan ook eindelijk het lang gezochte bewijs geleverd zijn dat ónze Jan van Ool/Oell inderdáád identiek is aan Jan van Steffesweert!!! (Wat al lang door de meeste deskundigen wordt aangenomen maar waarvoor nog altijd het laatste keiharde bewijs ontbreekt).